VDZ Horeca

 

 

Het kan moeilijk zijn om een idee van de grond te krijgen. Maar met een beetje onderzoek, steun van vrienden en familie en geduld kunt u binnenkort uw eigen bedrijf runnen. En dat is goed nieuws voor iedereen die graag zelfstandig werkt en initiatief neemt. Nog beter? Het runnen van een horecabedrijf hoeft niet duur te zijn. De opstartkosten variëren afhankelijk van waar u woont, tot welke middelen u toegang hebt en hoeveel tijd u besteedt aan het onderzoeken van verschillende bedrijven in uw nichemarkt. Gelukkig is een horecabedrijf een van de veiligste manieren om geld te verdienen met je passie. Hier delen we enkele inzichten in hoe u uw eigen horecabedrijf kunt opzetten en enkele tips om te beginnen. In Nederland is VDZ Horeca een bekende horecaonderneming.

Wat is een horecabedrijf?

Een horecabedrijf is een bedrijf dat accommodatie en evenementen aanbiedt. Dit kan een bed-and-breakfast zijn, een hotel, een restaurant, een strandbar en zelfs een trouwlocatie. Er zijn verschillende soorten horecabedrijven. En je kunt ook wat specifieker worden: een bed & breakfast kan bijvoorbeeld een familiepension zijn of een keten van hotels. Maar in het algemeen omvatten horecabedrijven restaurants, hotels, bed & breakfasts, resorts enzovoort.

De markt voor horecabedrijven is enorm en groeit. Dat komt omdat mensen op reis meer tijd willen doorbrengen met familie en vrienden. Hierdoor gaan meer mensen op zoek naar hotels, restaurants, resorts en andere diensten om in hun reisbehoeften te voorzien.

Soorten horecabedrijven die u kunt beginnen.

  • Hotel – Een hotel biedt accommodatie voor de korte termijn, zoals een bed-and-breakfast of een hotelappartement. Hotels staan open voor het publiek en richten zich meestal op gezinnen, groepen en individuen. Een hotelbedrijf kan een goede keuze zijn voor drukke mensen die in het weekend en op feestdagen een inkomen willen verdienen.
  • Restaurant – Een restaurant kan een quick-serve of een sit down vestiging zijn en brouwt een scala aan voedsel. Er zijn restaurants die open zijn voor het publiek, zoals fastfoodketens, hamburgertenten, pizzeria's, broodjeszaken, cafés, enz. Sommige restaurants serveren alleen drankjes, zoals sapbars, of serveren alleen voedsel, zoals een maaltijdservice of een buffet.
  • Bar – Een bar is een etablissement waar alcohol wordt geschonken. Veel bars zijn open voor het publiek en bevinden zich vaak in de buurt van hotels, luchthavens en cruiseterminals. Dag- en nachtclubs worden ook als bars beschouwd.

Hoe begin je een horecabedrijf?

Zoals bij elk type bedrijf moet u ervoor zorgen dat uw idee levensvatbaar is. Het belangrijkste is om onderzoek te doen en uit te zoeken wat klanten willen en hoe ze dat willen. U kunt ook extern advies inwinnen bij aanbieders die wellicht meer ervaring hebben in uw branche.

Als je eenmaal een goed idee hebt van hoe klanten bediend willen worden, kun je uitzoeken welk bedrijfsmodel je moet gebruiken. Wordt het bijvoorbeeld een restaurant of een bed & breakfast? En wat voor soort eten zou u kunnen serveren? U kunt ook overwegen welke locatie het beste is voor uw bedrijf. Ook moet u nadenken over zaken als personeelsbezetting en werktijden, verzekeringen, apparatuur, enzovoort.

Conclusie

Het runnen van een horecabedrijf hoeft niet duur te zijn, maar vereist wel een flexibele aanpak. U kunt manieren vinden om te besparen op veel aspecten van het runnen van een bedrijf, vooral als u bereid bent om wat werk zelf te doen. Veel van de dure aspecten zoals verzekeringen, personeel en apparatuur kunnen bijvoorbeeld worden verminderd of geheel worden vermeden.

Er zijn vele soorten horecabedrijven die u kunt beginnen. En u kunt ook wat specifieker worden: een bed & breakfast kan bijvoorbeeld een familiepension zijn of een keten van hotels.