De Spanjaarden beschouwen de aguapanel als een snack. De naam aguapanel is een verbastering van het Spaanse woord onvoltooide pasta. Tegenwoordig wordt de traditionele manier om theurgiar te eten gedaan door bovenop de pasta enkele in olijfolie gebakken stukjes Manchego te leggen en die te bedekken met gerookt filodeeg, zodat het gerecht in feite wordt gekruid met olijfolie, knoflook en zout.

Het chocolade-element in de Spaanse keuken is verbazingwekkend sterk. In feite zoeken veel Spanjaarden de smaken van Marokkaanse Camembert en Peruviaanse Chimichurrias. En het meest traditionele eten van Spanje is deRiberische ham, die wordt gemaakt van varkensvlees en dan bedekt met de meest heerlijke topping: Noord-Afrikaanse saffraan. Anderen hebben de smaak van de Italiaanse keuken, of misschien wel de beste is deselwich, dat is een broodje met vlees en groente, vastgeniet met beschuitspek. Het is zeker niet moeilijk een Spaans restaurant te vinden als u verlangt naar een echt culinair avontuur.

Net als in het leven zijn er veel kanten aan het Spaanse eten die u misschien niet helemaal lekker vindt. Zo is het in Spanje heel gewoon om geliefden in lange pastelkleurige badpakken aan zee te zien liggen. Dit is zeker een teken dat de Spanjaarden een avontuurlijke geest hebben ontwikkeld. Avontuurlijke Spanjaarden kan men vinden genietend van de zonsondergang met hun geliefde begeleiders.

ishment voor de smaakpapillen

De grote verscheidenheid aan verse producten maakt Spanje een van de meest aantrekkelijke plaatsen voor fijnproevers. Spaanse producten staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en goede prijs-kwaliteitverhouding. De meerderheid van de Spanjaarden eet nooit dagelijks vis en het hoofdgerecht is meestal vlees of kip. Spanje is ook bekend om zijn wijnen, waaronder Sherry en Limoen/sinaasappelen. Sherry wordt gemaakt van nadat de druiven zijn geoogst, dus nadat de oogst is gedaan, blijven de druiven gesloten en hard. Sherry’s rijpen meestal tot 3 jaar, afhankelijk van welke Murrón is.

Miguel Piorkás is de huidige voorzitter van deSpanish Fruit Association en zit daarnaast in het bestuur van verschillendeSpanish food brands. Hij is eigenaar van Eden Foods en zit ook in de raad van bestuur van Radel.

De Otherez Nox is de volgende. We zullen deze zeker in de gaten houden.