Vader en zoon buitenshuis​​​ foto
Hoe raakt het SI-gewricht ontstoken?
Wanneer er voldoende druk wordt uitgeoefend op het SI-gewricht, kan het ontstoken raken. Dit gebeurt meestal bij een plotselinge verandering van richting. De meest voorkomende manier waarop dit gebeurt is wanneer men plotseling veel druk uitoefent op het bekken, waardoor het SI-gewricht gaat knikken. Het sacroiliacaal gewricht is een kogelgewricht, het heeft geen kom. Als iemand gaat lopen of rennen, dwingt de zwaartekracht in eerste instantie het SI-gewricht te bewegen. Maar zodra de persoon stopt, stopt de beweging van het SI-gewricht ook. Tijdens het slapen of zitten krijgt het SI-gewricht een opening waardoor het achterste bot van het bekken erin kan kantelen. Wanneer dit gebeurt, wordt de holte in het SI-gewricht gevuld met lichaamsvloeistoffen, waaronder ruggenmergvloeistof. Dit verklaart waarom mensen een plotselinge verbetering van de aandoening zien na een toiletontsteking.
Wat gebeurt er als het sacroiliacale gewricht ontstoken raakt?
Na het knikken wordt de pijnlijke uitstulping die optreedt groter, en de Moeilijkheid zal erger worden. Stel je een kaarsvlam voor die plotseling uit de hand springt. Het blad zal barsten. Dit is duidelijk wat er gebeurt als het sacroiliacale gewricht begint te verslechteren. De bult bij het SI-gewricht wordt groter, en de Moeilijkheid zal erger worden. Het lichaam probeert zich te beschermen door een kapje of gips te vormen. Dit lost het probleem helaas niet op. Als het sacroiliacale gewricht dan de verkeerde kant opgaat, loopt het het risico te scheuren. Daarom is het noodzakelijk om het sacroiliacale gewricht goed te behandelen.
Wat zijn de symptomen van SACD?
SACD is te herkennen aan drie zeer duidelijke symptomen:
1) Pijn
2) Pijn in de onderrug
3) Frequente of zeurende pijnen die zich centreren in de lage rug aan één kant, of aan beide kanten.
Wat kan er worden gedaan om SACD te voorkomen?
Het belangrijkste wat kan worden gedaan om SACD te voorkomen, is ervoor te zorgen dat de juiste houding wordt aangehouden. Het is heel gemakkelijk om dit delicate gewricht te scheuren of te blesseren door te ver naar voren te leunen. De meest voorkomende houding die kan bijdragen tot SACD is een voorovergebogen houding. Dit kan gebeuren als de persoon in een stoel zit zonder voeten, als hij in een auto rijdt zonder autogordel, als hij op de grond ligt (hij beseft misschien niet eens dat hij zichzelf aan de grond zet of SACD veroorzaakt).
Er zijn enkele eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat de juiste houding wordt aangehouden. Deze omvatten:
1) Zorg ervoor dat uw lumbale (lage rug) en sacroiliacale ( priester) spieren op de juiste manier gevormd zijn.
2) Zorg ervoor dat uw cervicale (nekspieren) en hamstring (de groep spieren die van de hamstrings naar de schouders loopt) spieren de juiste vorm hebben.
3) Zorg ervoor dat uw hele bovenlichaam correct is uitgelijnd wanneer u zit of ligt. Dit houdt in dat u zich gedraagt alsof u in een stoel zit, in een bestuurdersstoel, of in hoge schoollongen
4) Zorg ervoor dat de oppervlakken van uw tafel, bureau en bank zodanig zijn ontworpen dat ze voldoende lendensteun bieden. Aangezien de SACD-wervelkolom uit vorm raakt als u gaat liggen (waardoor de kans op letsel toeneemt), is het belangrijk dat deze oppervlakken hierop zijn afgestemd.
5) Zorg ervoor dat uw matras stevig is en dat zijslapers niet in de weg liggen.
omtrek van de matras
andelies of gordijnen, sofa’s en stoelen
douane-objecten zoals adresetiketten, persoonlijke bezittingen, enz.
6) Zorg voor voldoende ventilatie in de kamer. De lucht moet omhoog, anders worden de tussenwervelschijven in de wervelkolom niet goed gehydrateerd.
7) Het beste van alles is dat men ervoor zorgt dat de ruggengraat in de juiste positie blijft.
Dit zijn enkele van de basisprincipes die men moet doen om SACD te voorkomen. Het is het beste om een chiropractor te raadplegen die veel ervaring heeft met aandoeningen aan de wervelkolom. Hoewel een chiropractor kan laten zien hoe je bepaalde oefeningen en stretchoefeningen kunt doen die specifiek zijn voor SACD, is het belangrijk om te begrijpen dat er geen snelle oplossing is voor een dergelijke aandoening.