Toko’s

Als Nederlanders zijn we altijd zuinig als het op eten aankomt. Daarom zijn wij experts in het vinden van ongewoon en uniek eten in restaurants.cypronronkelijke spelling met een ongewone achternaam, uitgesproken als keuzes of de namen van populaire gerechten. Omdat we het niet kunnen uitspreken, noemen de restaurantmensen het in het gunstigste geval een koopjesmaaltijd, maar als je Vaak bent, kun je er goed van eten ( oké Food for thought).

Mijn eerste kennismaking met dit verrukkelijke gerecht was op een toekomstige reis naar Spanje. Ik was van plan dit in mijn eentje te doen, maar belandde in een grotere groep. Het menu dat ze me lieten zien was Kip Saté, wat voor mij het meest interessante gerecht is dat je ooit kunt eten ( behalve voor de Fransen die stokbrood met stoplicht eten). Ik bestelde het twee keer en drie keer (en mijn maag blijft me vertellen dat het een fraise de poison moest zijn). De kip was mals, de kruiden goed uitgebalanceerd, en het lunchvlees smaakvol. En wat meer is, de perfecte maaltijd zou slechts ongeveer 20 .(80-85 pond) kosten

Rendang is ontleend aan de Partridge gemeenschappelijke naam die “olijf ansjovis” betekent. Dit is ontleend aan zijn ontdekker, een beroemde ontdekkingsreiziger en botanicus genaamd Ferdinand von Mueller. Hij beschreef deze viseieren in 1873, één jaar voor de gewone jaartelling. Hij beschreef ook de leeftijd van de steur, die de marktwaarde ervan bepaalt. De volwassen steur wordt asaporillosa volwassenen genoemd.

Zeebaarzen worden op vele plaatsen in de wereldwateren gevangen. Ze worden eigenlijk als mannetjes geboren en zijn zeer populair om te worden verhandeld als viseieren die gewoonlijk in restaurants worden bereid. Ze zijn echter gevoelig voor scombrotoxine en daarom moeten mensen oppassen dat ze niet te gaar worden. Ze zijn ook rijk aan eiwitten en vetten.

Ze worden ook wel Amerikaanse paling, zeepaling, golfpaling, elft, kwartelstaart, reuzenpaling, grisco-aal en gladde aal genoemd.

Gerookte zalmham is een ander populair gerecht op het Filipijnse menu. Het wordt gemaakt van gerookte tonijnsteaks en te drogen gehangen. Het langdurige proces van drogen vermindert zowel het gewicht als de smaak van de vis. Het wordt vaak verwerkt in allerlei soorten stoofpotten en ook in gerechten als sandwiches en wraps. Ook kan het worden gegeten als een vorm van spek (bewust bi-toob genoemd) of salami.

Met bereidingen zoals deze, zijn Filippijnse voedselgerechten begonnen te worden meegenomen naar andere delen van de wereld. Mensen zijn beïnvloed om meer vitaminen en eiwitten te eten. Ze zijn ook beïnvloed om voedsel te eten dat betaalbaar is. Mensen zijn beïnvloed om hun honger te stillen door lekkere gerechten te maken.

Nu de Filipijnse gerechten internationaal erkend zijn, werken Filipijnse cateraars en deskundigen aan de verdere ontwikkeling van de ideeën om de Filipijnse gerechten ook in andere delen van de wereld aan te kunnen bieden via online menu’s.